Immigranten en reizigers

Aantal keer bekeken: 14786, Laatst gewijzigd: woensdag, 13 februari 2019

Immigranten

Indien u langer dan 3 maanden in Nederland verblijft en u moet in opdracht van de immigratie-en naturalisatiedienst (IND) op tuberculose worden onderzocht, maak dan telefonisch een afspraak. U dient hiervoor in het bezit te zijn van een BSN nummer.

Naar de afspraak dient u het volgende mee te nemen:

Reizigers

Gaat u op vakantie naar Oost-Europa, Afrika, Azië of Midden- of Zuid-Amerika? Neem dan in onderstaande gevallen contact op met de tuberculose afdeling voor een individueel advies.

  • Als u door ziekte of door het gebruik van medicijnen een verminderde weerstand heeft.
    Óf:
  • Als u 1 maand of langer gaat werken of verblijven in een ziekenhuis, een gevangenis of een instelling voor daklozen, verslaafden, vluchtelingen of hiv-geïnfecteerden.
    Óf:
  • Als u langer dan 3 maanden in deze gebieden gaat verblijven. Dit geldt ook voor regelmatige korte reizen binnen één jaar, die samen langer zijn dan 3 maanden.
    Óf:
  • Als u regelmatig met kinderen jonger dan 5 jaar reist die niet met BCG zijn gevaccineerd én u verwacht dat het kind vóór de leeftijd van 5 jaar in totaal minstens 3 maanden in deze gebieden zal verblijven.

Meer informatie over reizen en tuberculose vindt u op www.tbc-online.nl.

Neem voor individueel advies of het maken van een afspraak telefonisch contact met ons op.

Naar de afspraak dient u het volgende mee te nemen:

Reizigers en vakantiegangers kunnen bij de GGD ook terecht voor de benodigde andere reisvaccinaties. Informatie hierover is op onze website beschikbaar onder het menu vaccinaties op reis.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie