Geur

Aantal keer bekeken: 10001, Laatst gewijzigd: vrijdag, 08 juni 2018

De neus is een gevoelig orgaan. Sommige stoffen ruikt u al bij zeer lage concentraties. Als u een stof ruikt, hoeft het nog niet zo te zijn dat u er ziek van wordt. Andersom is het ook zo dat sommige stoffen al schade kunnen veroorzaken terwijl u ze niet ruikt. Koolmonoxide is hier een goed voorbeeld van.

Gezondheidsklachten

Het is dus afhankelijk van de soort stof die u ruikt en de concentratie ervan of er mogelijk gezondheidseffecten optreden. Echter, het ruiken van ongewenste geuren kan op zichzelf ook tot gezondheidsklachten leiden. Stankoverlast kan het leefgenot verminderen en u belemmeren in uw dagelijkse bezigheden. Soms zorgt deze hinder voor klachten zoals hoofdpijn, slaapstoornissen, duizeligheid en misselijkheid.

Stankoverlast melden

Als u stankoverlast ervaart van bijvoorbeeld een fabriek in uw woonomgeving of van verkeer, dan kunt u dit het beste melden bij de omgevingsdienst in uw regio of bij uw gemeente. Bij grote bedrijven is de provincie de verantwoordelijke instantie.

Meer infromatie

Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het team Milieu, Hygiëne en Gezondheid, telefoonnummer 088 - 308 33 81 of per mail mhg@ggdhm.nl.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie