Arbeidsgeschiktheid en bijstand

Aantal keer bekeken: 10797, Laatst gewijzigd: vrijdag, 05 juli 2019

In het kader van de Participatiewet heeft de gemeente de GGD Hollands Midden gevraagd om een medisch advies te geven over uw arbeidsgeschiktheid. U ontvangt een uitkering of heeft een uitkering aangevraagd. Het kan ook zijn dat u bij de gemeente een aanvraag ingediend heeft voor een vergoeding op basis van bijzondere bijstand.

Hoe gaat de GGD te werk?

De GGD nodigt u uit voor het spreekuur. Het GGD gebouw is rolstoel toe- en doorgankelijk.

De GGD arts bespreekt samen met u uw medische situatie en de achtergrond hiervan. De GGD arts kijkt naar uw medicijngebruik, uw lichamelijke beperkingen, maar ook naar uw mogelijkheden. Meestal blijft het bij dit gesprek. In sommige gevallen kan de arts een eenvoudig lichamelijk onderzoek doen. Als het nodig is, vraagt de arts hierover ook informatie op bij uw huisarts of specialist (met uw toestemming).

Op basis van dit onderzoek schrijft de arts een sociaal medisch advies en stuurt dit op naar de gemeente.
Belangrijk! Neem uw medicijnen mee als u naar het spreekuur komt. De arts kan ernaar vragen. Een lijstje van de apotheek is ook goed.

Advies inzien of laten aanpassen

U heeft het recht om als eerste het advies in te zien en uitsluitend gegevens die niet kloppen te laten aanpassen. De strekking en conclusie van het advies kunt u niet laten aanpassen, want dat is niet de bedoeling van het inzagerecht.
Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken, meld dit dan aan de arts bij uw afspraak.

Wie beslist over de aanvraag?

De gemeente beslist of u arbeidsverplichtingen hebt of de gevraagde voorziening krijgt op basis van haar eigen informatie én het medisch advies van de GGD. U krijgt hiervan bericht van de gemeente, niet van de GGD.
Voor vragen over het besluit of een nadere toelichting kunt u dus uitsluitend terecht bij de gemeente. Als u het niet eens bent met het besluit, kunt u bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Informatie hierover krijgt u bij de gemeente.

Kosten

De GGD HM berekent aan u geen kosten voor het verstrekte advies.

Bezoekadressen

Parmentierweg 49, 2316 ZV Leiden of Thorbeckelaan 5, 2805 CA Gouda.

Contact

Telefoonnummer 088 - 308 33 80 ma t/m vr 08.30 - 12.00 uur of per email sma@ggdhm.nl

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie