Hygiëne en infectieziekten in de kinderopvang

Aantal keer bekeken: 17886, Laatst gewijzigd: woensdag, 23 september 2020

Een cursus voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang.

U, als pedagogisch medewerker of als gastouder heeft wel eens vragen over hygiëne, infectieziekten en gezondheidsrisico’s. Zoals ‘welke hygiënemaatregelen moeten er genomen worden als meerdere kinderen in een groep krentenbaard hebben?’ of ‘mag een kindje met waterpokken naar de opvang komen?’ Wij, GGD Hollands Midden, beantwoorden uw vragen natuurlijk graag.

Misschien wilt u wel meer weten over hygiëne en infectieziekten in de kinderopvang. Daarom heeft de GGD Hollands Midden hier een cursus voor ontwikkeld.Cursus hygiene infectieziekten kinderopvang

De cursus is gericht op uw werk als pedagogisch medewerker bij kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en in de gastouderopvang. In de cursus komen onder andere de volgende thema’s aan bod:

  • Inleiding micro-organismen (bacteriën en virussen).
  • Basis hygiëne en aanvullende hygiënemaatregelen.
  • Omgaan met infectieziekten.
  • Handige tips

Deze thema’s worden in een gevarieerd, interactief avondprogramma van 1,5 uur aangeboden. Na het volgen van de cursus bent u op de hoogte van de meest voorkomende gezondheidsrisico’s in de kinderopvang en weet u welke maatregelen genomen moeten worden om deze risico’s zoveel mogelijk te verkleinen.

Na afloop van de cursus ontvangt u van de GGD Hollands Midden enkele goodies en een persoonlijk certificaat.

Let op: er vindt een interactief deel plaats waar het gebruik van een mobiele telefoon vereist is. Neem vooral een mobieltje mee, er is gratis WiFi aanwezig.

Wanneer en waar

De cursussen van 8 en 14 oktober 2020 zijn helaas geannuleerd. Op deze site wordt in de loop van het najaar bekend gemaakt wanneer de cursussen weer worden gegegeven.

De aanvang is vanaf 19.00 uur, de cursus start om 19.30 uur.

De cursus kost € 35,- per persoon. Hierbij is het cursusmateriaal, koffie en thee inbegrepen, en u ontvangt na afloop enkele goodies.

Cursus op maat?

Als u samen met collega’s van één of meer opvanglocaties de cursus wilt volgen, is dat mogelijk. De GGD verzorgt de cursus in overleg met u op de locatie, datum en tijd die u het beste uitkomt. Hiervoor berekenen wij € 35,- per cursist en de voorrijkosten per kwartier van € 24,76 naar de locatie.

Aanmeldingsformulier

Hygiëne en infectieziekten kinderopvang

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
We willen graag weten met welke doelgroep u werkt. Vermeld daarom bij onderstaande een omschrijving van de leeftijdscategorie waar u in de dagelijkse praktijk mee werkt.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Wilt u voor onze cursusadministratie in onderstaand veld aangeven de naam van de bankrekening waarmee de kosten voor deze cursus worden betaald.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Meer informatie?

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail cursusimh@ggdhm.nl of telefoonnummer 088 - 308 33 22.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie